Om mig

marten-till-bloggen

Hej allihop!

Jag heter Mårten Abrahamsson, och är en kille som aspirerar till att bli en fotograf av rang! Jag tänkte nu dra igång den här bloggen med syftet att få en plats, elektroniskt, att publicera mina samlade bilder, ett perfekt sätt för mig att sätta ihop en portfolio där det blir ett brett utbud av exempel på det jag har gjort och planerar att göra.

Dessutom tänkte jag här gå igenom hur jag tänker kring fotografering och olika enkla sätt man kan använda sig av när man eftersträvar den där perfekta bilden. Det är nämligen inte bara vi fotografer som tar de bästa bilderna, många gånger är det faktiskt så att amatörer är precis lika duktiga, och något som brukar vara symptomatisk för de bilderna är att de inte riktigt har koll på vad de gör, utan lyckas ta dem med en stor portion tur. Absolut inget fel i det, men om du som amatör vill vara säker på att du kommer att ta en väldigt fin bild så kräver det att du förbereder dig tillräcklig inför den. Här på min blogg kommer du då få tips, mycket enkla och lätta att ta till sig, för att du ska bli en bättre fotograf!

Samtidigt som jag genom min blogg och genom mitt arbete försöker göra mig ett namn som fotograf kommer jag också att beröra ämnet fotografering i stort, där jag tar upp olika trender och stilar som hela tiden kommer och går. Dessutom utvecklas tekniken hela tiden på området, vilket gör möjligheterna betydligt fler när det kommer till hur man kan ta bilder, och vilka nya möjligheter som skapas.

Fotografer är ett kärt ämne för mig, och jag följer flera av de stora som finns idag och hämtar inspiration från deras sätt att arbeta, samt vilka de är som människor. Fotografering är nämligen också en livsstil och kräver att man är hängiven. Se bara på en sådan som Steven Meisel, detta unikum, som haft en enorm karriär och för tillfället arbetar för italienska Vouge. Det vore minst sagt drömjobbet, och en dag kanske jag kommer att hamna där. Det gäller att försöka göra sina drömmar verkliga.