Ny kamera och härlig helg

Eftersom att arbetet flyter på extremt bra för mig just nu så har jag också fått möjligheten att uppdatera min utrustning, och något om jag har haft ögonen på en längre tid har varit Nikons senaste monster D800. Efter mycket om och men så beställde jag tillslut en och väntade som ett litet barn på julafton på att leveransen skulle komma. Det tog en vecka, men tillslut så hade jag den i min ägo och kunde slita upp paketet.

Det är en fantastisk kamera som kommer göra mitt arbete mycket lättare, mer kreativt och betydligt roligare. Att ta bilder med denna kamera är helt annorlunda, jämför med andra. Med drygt 36 megapixlar och ett autofokussystem som får andra att skämmas skapar den bilder med ett enormt djup som samtidigt förhöjer alla olika detaljer. Med denna kamera kommer jag alltså att bli en mer mångsidig fotograf, som då kan skapa helt fantastiska bilder. Det är en av de bättre investeringar jag gjort, och förhoppningsvis kommer också resultatet av det att generera än mer kunder.

Naturligtvis var jag tvungen att testa den direkt, och med hösten i full blom så är det ett perfekt tillfälle att prova kamerans potential. Hösten är en färgexplosion och mycket tacksam att fotografera, så hela helgen ägnades åt att föreviga dess karaktär. Även om näsan och kinderna blev riktigt röda, värmer det ändå att se hur bra bilderna blev. Det kommer med all säkerhet att bli fler turer ut i naturen för att jag ska lära mig behärska kameran fullt ut, och av vad jag kan bedöma hittills så kommer inte det att ta speciellt lång tid.