Kameraobjektiv är inte det lättaste

Som fotograf så ställs du inför ett ganska stort dilemma. För det är ovanligt att vara en tillräckligt känd fotograf så att du verkligen kan tjäna bra på det, och för att bli en riktigt bra fotograf så behöver du ha utrustningen till det. Det blir med andra ord ett moment 22, där du inte kan bli tillräckligt bra om du inte har utrustningen, och för att köpa utrustningen så måste du vara tillräckligt bra för att ha råd. Ni förstår med andra ord mitt problem, och lyckligtvis går det att lösa finansiering på andra sätt, men det behöver vi inte gå in närmare på här. Dock så kan det ju uppstå problem för oss alla, precis som för Annie Leibovitz här: http://www.aftonbladet.se/temafotofilm/article12174616.ab

Vi kan väl säga så mycket att jag befinner mig i en situation där jag har ganska mycket spelrum när det gäller utrustning, men att det inte ännu ligger på den nivån som jag hade velat att det hade gjort. Men det är bara att fortsätta försöka med den utrustningen som man faktiskt har, det är inte mycket mer man kan göra, och förhoppningsvis ragga tillräckligt med kunder för att det ska gå att köpa bättre grejer.

Vissa saker måste man ha
Dock handlar det mycket om prioriteringar som fotograf. Det kan vara så att det är nödvändiga investeringar som behövs göras. En sådan viktig sak är objektiv till kameran, för det går inte för sig att enbart använda sig av ett objektiv om man ska bli något i branschen, här gäller det att kunna visa på en stor repertoar, annars kommer det inte vara intressant att anlita en och det bästa man kan göra i ett sådant läge är helt enkelt att förlita sig på tekniken, för det är med hjälp av den som man i slutändan kommer att få arbetet gjort. Det är alltså ett samspel mellan fotograf och teknik som gör det möjligt att skapa en bra bild, och har man inte de rätta förutsättningarna kommer det aldrig någonsin att bli så bra som man vill ha det, därför behövs rätt utrustning med rätt kamerahus och rätt objektiv.

Eftersom att budgeten är ganska tajt så försöker jag så gott jag kan med att hitta billigare och prisvärda lösningar på utrustningen, men det är inte alltid lätt alla gånger. Det handlar om några få varumärken som håller högsta kvalité, som alla vill ha, men det går att göra bra och smarta affärer också med kamerautrustning. Jag köpte ett nytt objektiv härifrån, och det har jag faktiskt inte ångrat för ett ögonblick. De har utrustning som verkligen håller den allra högsta klassen, och jag är imponerad av hur väl utrustningen levererar. Så när jag kommer att leta efter ny och fräsch utrustning så kommer det att vara här som jag letar allra först.

För er som är amatörer, och inte hållit på så länge med fotografering, så kan jag rekommendera er att prova den begagnade marknaden först, men när ni väl börjar kunna hantera utrustningen så kan jag varmt rekommendera Götaplatsens Foto!