Ekonomin slirar lite väl mycket

guldringarDu sätter dig i en stor risk när du går från ett fast, välbetalt arbete till att försöka försörja dig själv genom din hobby. Det är extremt svårt, och det är inte många som har lyckats med den bedriften. Jag kan ju säga för egen del att det har varit en väldigt tung period där jag inte direkt ser pengarna rulla in, utan får kämpa med att få uppdrag och jaga in fakturor som människor helst inte verkar vilja betala. Det är den tråkigaste delen med att vara egen.

Genom dessa minskade intäkter blir livet annorlunda. Du kan inte längre leva som du en gång gjorde, utan behöver vända och vrida på varenda slant. En av de saker som jag upptäckt under den här tiden är hur lätt det är att sälja saker som du inte behöver. Möbler, elektronik och så vidare ge bra med pengar men att sälja guld har visat sig vara det bästa sättet för mig att få saker och ting att gå runt.

Jag har alltid haft bilden av att du säljer ditt guld till en pantbank eller guldsmed, men det går också att sälja sitt guld på nätet numera. Jag har en massa överblivna smycken som jag har fått och köpt under mitt liv, och inte förens vid ruinens brant såg jag möjligheten att sälja det. Jag använder dem ju ändå inte och därför skickade jag in mina smycken till en av dessa sidor och fick det genast värderat till ett pris. Mycket välkomna pengar för en man i mitt utsatta läge.