Case: Produktfotografering

Produktfotografering är ett av mina många arbetsområden och det är ett speciellt roligt sätt att arbeta på. Jag får nämligen möjlighet att själv avgöra hur bilden ska bli komponerad, beroende på vad mina kunder har för direktiv till mig. Oftast blir det dock så att jag får fria händer, då kreativitet är viktigt vid fotografering av ett företags produkter, samtidigt som företagen jag har som kunder varit mycket nöjda med det de hittills har fått, vilket gjort att de litar på mig och mitt utförande. Det är utvecklande, samtidigt som det är extremt kul!

Jag har riggat upp en egen studio där jag tar mina foton, eller så erbjuder jag också möjligheten att ta mig ut till mina olika kunder om det skulle vara så att det är mest praktiskt på grund av stora eller otympliga produkter. När man tar dessa olika bilder så är det viktigt att tänka mycket på dels vilka företaget är och dels på hur de vill profilera själva produkten. Det inledande man bör förstå är företaget självt, och vad de vill ge för känsla med sina bilder. Sen måste man också tänka på produkten själv, och vad det är som gör att just den är speciell för företaget. Mycket att tänka och laborera med, med andra ord.

Ett företag jag gillar att fota åt är Trademax, då de har mängder av olika produkter som behöver gestaltas på ett bra sätt. Det är en ära att få arbeta med dem, då de ger mig mycket frihet att arbeta och speciellt nöjd blev jag över mina bilder på deras trädgårdsmöbler, som mycket väl kan ha blivit de bästa jag någonsin tagit i den här typen av jobb.

Här är några av de bilder jag tagit:

 

Utemöbler i naturen Möbler vid stranden Vita trädgårdsmöbler

 

 

 

 

 

 

Som ni ser älskar jag kombinationen av natursköna områden i kombination med produkterna.